Terbiyeli Havuç Çorbası

TerbiyeliHavucCorbası

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 Diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı Bafa
  • Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber, kekik,
  • Birkaç yaprak maydanoz

Hazırlanışı:
Havuçları soyup rendeleyin ve yine rendelenmiş sarımsak ile birlikte tencerede zeytinyğında kızartın, havuçlar rengini yağa verinceye kadar kızartın, unu da ekleyin ve yavaş yavaş suyunu ekleyerek karıştırın.
Derin bir kapta limon suyu yumurta sarısı tuz karabiber kekik ekleyerek iyice çırpın, karışım homojen oluncaya kadar karıştırmalısınız. Homojenize olmuş bu karışıma tencereden biraz ekleme yaparak ılıştırın ve yavaş yavaş bu karışşımı da tencereye ekleyin. En son ince doğranmış maydanaozları da ekleyerek bir kaç dakika kaynatın. Çorbanız servise hazır.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>