Menü Önerisi (İslim Kebabı, Terbiyeli Kabak Çorbası, Pilav )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bu akşam Günün menüsünde İslim Kebabı, Terbiyeli Kabak Çorbası ve Pilav hazırladım. Özellikle kabak çorbasını öneriyorum, benim kendi tarifim, yoğurt ve yumurta ile terbiye edilmiş zeytinyağlı oldukça leziz bir tarif. Denemek isteyen takipçilerimize şimdiden afiyet olsun :)

İslim Kebabı
Malzemeler:
5-6 Adet Büyük Boy Kemer Patlıcan
250 Gram Orta Yağlı Kıyma
3 çorba kaşığı Bafa Zeytinyağı
1 Orta Boy Domates
4-5 Adet Yeşil Biber
1 Yumurta
2 çorba kaşığı yulaf kepeği
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
birkaç yaprak maydanoz
1 çay bardağı ılık su
Kürdan
Hazırlanışı:
Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyalım ve dikey olarak ince birkaç dilime ayıralım. Derin bir kaba kaya tuzunu ekleyelim, suda eritelim ve patlıcanlarımızı bu tuzlu suda en azındn 15-20 dakika bekletelim. Öte yanda köftelerimizi hazırlamak için, rendelediğimiz soğanların üzerie kıymamızı, sarımsağımızı, maydanoz ve yumurtamızı ekleyelim, üzerine baharatları ve yulaf kepeğini de ekleyip yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verelim ve dinlenmeye bırakalım. Acı suyunu bırakan patlıcanlarımızı sudan alıp kurulayalım.
Yapışmaz tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek patlıcanlarımızı bu yağda ters yüz ederek kızartalım. Kızaran patlıcanlarımızı kenara alalım. Bu defa köftelerimizi sadece mühürlemek için tavada hafif çevirerek kızartalım. Şeritler halinde kızarttığımız patlıcanlarımıza köftelerimizi saralım. Ben her bir köfteyi iki şerit patlıcana sardım. Patlıcanların ikisini birbiri üzerine artı işareti şeklinde yerleştirip köfteyi ortasına koyarak sarıyoruz ve en üstten dağılmayacak şekilde kürdan saplıyoruz. doğradığımız biber ve domateslerimizi de kürdana üzerinden geçirerek yerleştiriyoruz. Öte yanda ılık suyumuza salçaları 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberimizi ekleyerek iyice özeyelim. Üzerine kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağımızı da ekleyerek iyice karıştıralım. Fırın tepsisine dizdiğimiz kebaplarımızın üzerine bu soso gezdirelim ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında en üstteki biber ve domatesler iyice kızarıncaya kadar pişirelim . Sıcak servis yapalım…

Terbiyeli Kabak Çorbası
Malzemeler:
1 Orta Boy kabak
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı siyez unu
1 kahve fincanı dolusu kahvaltılık tuzsuz taze lor peynir
1 kahve fincanı kadar da rendelenmiş beyaz taze peynir
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı Bafa Zeytinyağı
1 diş sarımsak
birkaç yaprak taze nane
isteğe göre fesleğen tercih edilebilir
Hazırlanışı:
Kabağımızı soyup rendeleyelim ve bir çorba kaşığı zeytinyağında kısık ateşte hafif pişirelim. Üzerine rendelenmiş sarımsağımızı, ince doğranmış taze nanemizi ve lor peyniri de ekleyelim karıştırarak kısa süre ocakta pişirelim. Üzerine 2-3 su bardağı sıcak su ekyelim karıştıralım ve kaynayıncaya kadar pişirmeye devam edelim. Öte yanda derin bir kapta yoğurt yumurta sarısı ve unu tuz ile çırpalım. Kaynamakta olan malzemeden bu yoğurtlu terbiyeye yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım, ılıdığından emin olunca bu karışımımızı kaynayan diğer malzemelere yavaşça ekleyelim ve mutlaka karıştırarak eklemeye devam edelimki topaklanmasın ve kesilmesin. Son olarak birkaç dakika bu şeklde kaynatalım. Kaselere koyduktan sonra üzerini zeytinyağı taze nane pul biber ve rendelenmiş beyaz peynir ile süsleyerek hem ekstra lezzetlendirmş hem de sunuma hazırlamış oluruz. Sıcak ya da soğuk tercih edebilirsiniz Mevsime göre :)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>