Lezzetli ve Sağlıklı Yemek Hakkında Birkaç Şey

Lezzetli ve sağlıklı bir yemeğin arka planı hakkında düşüncelerimi paylaşmak istedim…

 

Mutfakta iyi sonuçlar almak için özellikle birkaç şeye dikkat etmek gerekiyor…

 

Sofraya koyacağınız yemeğin lezzeti ve kalitesi öncelikle alışverişte başlıyor;

 

Kullanacağımız her malzemenin tazeliğinden, kalitesinden emin olmamız lazım.

 

Bu yüzden genellikle ben özellikle sebzelerde mümkün mertebe günlük yaşadığım yerin koşullarına göre kimi zaman birkaç günlük pazar alışverişler yapmayı tercih ederim.

 

Sebzeleri özellikle mevsiminde kullanmak ya da geleneksel yöntemlerle kurutarak, konserve ve salamura edilmiş şekilde kullanmak bizi kötü sonuçlardan alıkoyacaktır…

 

Market ürünleri konusuna ekstra temkinli yaklaşmak gerekiyor.

İnternette bir blogda şöyle bir öneri okumuştum, (ne yazık ki kaynak sayfayı arattığım halde bulamadım) bence konuyu oldukça sade biçimde özetliyor:

“Marketten aldığınız ürünü büyükannenize gösterin, eğer onun bir yiyecek olduğunu anlıyorsa yiyebilrisiniz”

 

Yine alışveriş aşamasında dikkat edeceğimiz önemli bir diğer konu, yağlar…

 

Daha önce de ana sayfada bahsettiğim gibi ben birçok yemekte Ege’de üretilmiş zeytinyağını kullanırım, ya da özellikle gidip mandıradan kendim görerek seçtiğim tereyağını.

 

Sizlere de önerim, şehirlerde yaşasanız ve marketlerden almak durumunda kalsanız bile satın aldığınız ürünlerin içeriklerini üretim koşularını mutlaka araştırın, gönlünüz rahat değilse asla evinize sokmayın.

 

Şimdilik hoşçakalın,

En kısa zamanda  “Farklı Beslenme Biçimleri Hakkında” yazacağım

Görüşmek üzere

İnci Ağlagül

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>