
Bursa’san Eylem Ağlagül Arslan‘ a bu güzel tarif ve fotoğraflar için teşekkür ederiz…
Aşure
Malzemeler:
3 bardak siyez bugday
1 bardak nohut
1 bardak fasulye
4 bardak seker
25 gr dolmalik fistik
4-5 adet kuru incir
1 bardak kuru kayisi
1 bardak kuru dut
1 bardak kus üzümü
10 adet karanfil
1/4 cay kasigi tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Süslemek icin:
1 adet nar
1 bardak kayisi cekirdegi
Toz tarcin
Hazırlanışı:
Bugday, fasulye ve nohutu aksamdan ayri ayrı islatiyoruz. Ertesi gun sularini süzüp fasulye ve nohutu beraber yumusayana dek kaynatiyoruz. Kuru meyvelerin tamamini ayri ayri kaplarda 10-15dk islatiyoruz.Yumusayan nohut ve fasulyeyi ocaktan alip
suyunu suzuyoruz. Bugdayi tencereye alip uzerine 3lt kadar kaynar
su dokup pismeye birakiyoruz. Bugdaylar iyice acilinca nohut, fasulye ve dogranmis kuru meyveleri ekliyoruz. Bu asamada sık sık karıştırmak gerekiyor. 10dk kisik ateste pistikten sonra 2 su bardağı suyu, sekeri, tuzu,k.biber ve karanfili de ekleyip ara ara karistirarak 10-15dk daha pisiriyoruz. Kaselere paylastirip nar, tarcin ve istege bagli kayisi cekirdegi ile süslüyoruz.
