
Malzemeler:
- 1 Bardak Pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 Yemek kaşığı doğranmış domates ya da salamura domates
- 1 Yemek kaşığı Tereyağ
- 1,5 bardak su
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayıp bol su ile yıkayın. Tencereye tereyağı koyarak ocakta eritin ve salçaları ekleyerek iyice karıştırın, yıkanmış pirinçlerii ekleyerek kısa bir süre karıştırın. Suyunu ekleyin, 2 kaşık domatesi de ekleyerek, tuz ve karabiberini de ekleyin ve kapağını açmadan kısık ateşte 20 dakika pişirin. Suyunu çekince yine kapağını açmadan 10 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra servis yapın.