Beşamel Soslu Brokoli

besamelsoslubokoli2

Malzemeler:
1 Orta Boy Brokoli
2 Orta Boy Havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı Bafa Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 bardak süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
50 gr rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı:
Havuçlarınızı yıkayın ve soyun. 2 cm kalınlığında halka halka doğrayın. Derin bir tencereye yerleştirin. Yıkayıp küçük parçalar halinde düzgünce ayıkladığınız brokolinizi de üzerine ekleyin. 2 bardak sıcak su ekleyin. Zeytinyağı sirke ve tuzu da ekleyerek kısık ateşte havuçlar ve brokoliler dağılmayacak şekilde pişinceye kadar kaynatın. Brokolilerin üst kısma yerleşmesini ve üzerini su ile örtmemenizi özellikle öneririm. Hedefimiz havuçun suda kaynaması brokolinin daha çok buhar etkisi ile pişmesi.
Pişirdiğimiz sebzelerimizi fırın tepsisine alın. Öte yandan beşamel sosu hazırlayalım; Öte yandan sos tavasında tereyağını ertitin ve unu ekleyerek kavurun. Baharatları ekleyin ve çırpma teli ile karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin. topaklanmaması için hızla çırpmaya devam ederek pişirin. Eğer az önce havuç ve brokoli haşladığınız su arttıysa az miktarda bu sosa ekleyin oldukça lezetli oluyor. Hazırladığınız sosu tepsideki sebzelerin üzerine eşit şekilde dökün. Rendelenmiş kaşarlarınızı da ekleyerek 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin ve mümkünse sıcak servis yapın.

besamelsoslubrokoli
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>