
Malzemeler:
1/2 kg Sardalya Balığı
1 Bardak Un
2 Tatlı kaşığı Tuz
1 Tatlı kaşığı Karbonat
1 Bardak su
Kızarmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Sardalyaları ayıklayıp yıkadıktan sonra fileto haline getirmek için kılçıklarından ayırın. 1 Tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın. Temiz bir buzdolabı poşetine unu ekleyin ve ayıklanmış tuzlanmış sardalyaları poşetin içine atıp poşetin ağzını sıkıca bağlayarak çalkalayın. derin bir kaseye su karbonat ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve karıştırarak eritin. Tüm sardalyalar iyice unlanınca teker teker sardalyaları poşetten alarak önce karbonatlı suya ardından tavada kızdırdığınız yağa dikkatlice atın tavaya sığdırdığınız kadar çok balığı her iki yanı da altın rengi oluncaya kadar kızartın. Çıtır sardalyanız yemeye hazır