Çıtır Sardalya Tava

CitirSardalyaTava

Malzemeler:
1/2 kg Sardalya Balığı
1 Bardak Un
2 Tatlı kaşığı Tuz
1 Tatlı kaşığı Karbonat
1 Bardak su
Kızarmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Sardalyaları ayıklayıp yıkadıktan sonra fileto haline getirmek için kılçıklarından ayırın. 1 Tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın. Temiz bir buzdolabı poşetine unu ekleyin ve ayıklanmış tuzlanmış sardalyaları poşetin içine atıp poşetin ağzını sıkıca bağlayarak çalkalayın. derin bir kaseye su karbonat ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve karıştırarak eritin. Tüm sardalyalar iyice unlanınca teker teker sardalyaları poşetten alarak önce karbonatlı suya ardından tavada kızdırdığınız yağa dikkatlice atın tavaya sığdırdığınız kadar çok balığı her iki yanı da altın rengi oluncaya kadar kızartın. Çıtır sardalyanız yemeye hazır

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>