Fırında Soslu Mantar

FirindaSosluMantar

Malzemeler:

  • 250 gr Kültür Mantarı
  • 1 yemek kaşığı Bafa Zeytinyağı2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ya da kaşar
  • 1 yeşil biber
  • 1/2 çay kaşığı tuz, kekik, karabiber

Sos için:

  • 1 Bardak Süt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı Bafa Zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Karabiber,tuz, kekik

Hazırlanışı:
Mantarları yıkayarak temizleyin, saplarını düzgünce ayırın. Fırın tepsisine yerleştirin, 1 kaşık zeytinyağı üzerinde gezdirin, tuz karabiber ve kekik ekleyerek fırına verin, 20 dakika kadar pişirdikten sonra hazırladığınız sosu üzerine eşit miktarda dökün ve her mantarın ortasındaki çukur bölüme gelecek şekilde rendelenmiş peynirinizi de ekleyerek tekrar fırına verin peynirler kızarıncaya kadar soslu olarak pişirin. Tabaklara sıcak servs yapın.

Sos yapımı:
Yeşil biberi ve sarımsağı kavurun, ayırdığınız mantarın saplarını ekleyerek kızartmaya devam edin, 1,5 kaşık unu da ekleyerek hızlıca karıştırın, yavaşça sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin, en son baharatları da ekleyerek bebek maması kıvamına gelinceye kadar pişirin ve altını söndürün. Sosoumuz hazır.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>