Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar

zeytinyaglienginaralt

Malzemeler
6 Adet Enginar
1 çay bardağı bezelye
2 adet havuç
1 adet patates
1 Orta boy Soğan
3 çorba kaşığı Bafa Zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 limon
1 tatlı kaşığı un

Hazırlanışı
Öncelikle enginarımızı düzgünce ayıklayalım ve kararmaması için limonlu suya koyalım. Öte yandan havuç ve patatesimizi kübik şekilde doğrayarak bezelye ile birlikte biraz haşlayalım. Küçük doğradığımız soğanlarımızı 2 kaşık yağ ile tenceremizde soteleyelim. Enginarlarımızı da üzerine ekleyelim ve kısa bir süre her iki yüzünü de soteleyelim. Enginarımızı kenara alalım ve biraz haşlanmış (aşırı haşlanmayacak) garnitrümüzü soğanların üzerine ekleyelim ve soteleyelim. Daha sonra bu harcı enginarlarımıza eşit şekilde ortasındaki boşluğa dolduralım. Tuz, şeker, 1 tatlı kaşığı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1/2 limon ve karabiberi derin bir kapta iyice karıştıralım. Tenceredeki enginarlarımızın üzerine eşit şekilde ekleyelim. Enginarlarımızın üzerini örtmeyecek şekilde sadece yarısına kadar sıcak su ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım… Enginarımız yumuşadığında ocağı söndürelim. Ilık ve soğuk olarak servis yapmanızı öneririm. Afiyet olsun.

zeytinyaglienginar
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>