Hafif Tatlı Lezzetler 9 (Çikolatalı Cheesecake)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Çikolatalı Cheesecake
Malzemeler
(Tabanı için)
1 paket Eti Burçak Klasik Bisküvi
1/2 paket Eti kakaolu bisküvi
1 türk kahvesi fincanı ılık süt
100 gram tereyağ
(Kreması için):
1 Paket labne peynir (200 gr)
3 kaşık yoğurt
1 büyük boy çay bardağı şeker
2 yumurta
4 kaşık Siyez Buğdayı Unu
1 Paket Vanilya
(Üzeri için):
1 paket (200 ml) süt kreması
150 gram bitter çikolata
(Süslemek için):
dondurma ve taze meyveler

Hazırlanışı:
Bisküvileri un ufak oluncaya kadar ezin. Bir kapta tereyağı eritin. Ilık tereyağını sütü ve bisküvileri derin bir kapta hamur oluncaya kadar yoğurun. Fırın tepsinizin içine yağlı kağıt ya da marketlerde bulabileceğiniz akıllı folyo (içi yağlı kağıt dış yüzeyi alümünyum folyo) malzemeyi yerleştirin. Üzerine bu hazırladığınızhamuru elinizle her yeri eşit olacak şekilde yayın. Kreması için iki yumrtayı şeker ile çırpın, sonra üzerine yoğurt, labne un ve vanilyayı da ekleyerek kek hamuru gibi akışkan bir hamur elde edecek şekilde tekrar çırpın. fırın kabındaki malzemenizin üzerine dökün. 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kekiniz soğuduğunda süt kremasını derin bir sos kabına aktarın ve ocakta kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca çikolatanızı içine ekleyin ve hızla karıştırarak ocaktan alın. Krema içinde tamamen eriyen çikolatanızı hafif ılıyıncaya kadar karıştırın ve soğuyan kekinizin üzerine dökün. En az 2 saat buzdolabında soğutun. Üzerine dondurma ekleyin. Ben sade dondurma üzerine bahçemdeki bir iki taze meyveyi serpiştirerek sunum yaptım. Siz dilediğiniz başka biçimlerde de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>