Alman Pastası

almanpastasi

Malzemeler:
Kek için:
2 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Şeker
1 Çay Bardağı Süt
3 Çay Bardağı Un
1 Çay Bardağı Bafa Zeytinyağı
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Kreması İçim:
1 Yumurta
3 Su bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Siyez Unu
1 Çorba Kaşığı Nişasta
5 Çorba Kaşığı Şeker
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Paket Vanilya
Hazırlanışı:
Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri yoğun kıvam alıncaya kadar çırpalım, zeytinyağı, süt ekleyip çırpmaya devam edelim.Un, Vanilya, kabartma tozunu eleyerek sıvı karışımın üzerine ekleyin ve hafif hafif karışştırın. İyice karışınca yağladığınız kalıbınıza karışımı dökün ve 180 derecelik fırında üstü ve altı kızarıncaya kadar pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. Öte yandan krema malzemlerinin tereyağ ve vanilya hariç tümünü derin bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Daha sonra ocakta kısık ateşte karıştırarak yoğun kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirirken tereyağı ve vanilya ekleyerek karıştırın ve soğuyuncaya kadar bekleyin. Soğuyan kekinizi ortadan ikiye bölün ve arasına soğuyan kremayı düzgün şekilde yayın, üst parçayı da yerleştirin ve üzerine pudra şekeri serperek birkaç saat buzdolabında bekeletin. Daha sonra soğuk olarak meyvelerle servis yapabilirsiniz…Afiyet olsun.

almanpastasialt
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>